zondag 13 juli 2014

All inclusive

Mijn vrouw en ik zijn eens gaan kijken bij de Bonte Wever hier in Assen. Jaren geleden waren we voor het laatst in het zwemparadijs geweest, maar daarna is er een heel hotel bij gekomen en is alles in de restyling gegaan. Dus we gingen eens kijken.
Kom ik in de hotellobby toch tante Annie tegen! Vrolijk lachend begroet ze me. Er volgt zelfs een hartelijke omhelzing met smokken. Tante Annie is met haar zus een paar dagen op stap en ze wilden niet te ver weg en toch all inclusive, want dat is modern en makkelijk. Vol trots showt ze haar groene polsbandje waarmee ze allerlei lekkernijen kan halen bij die leuke jongen achter de hotelbar.
In het begin waren tante Annie en haar zus heel bescheiden, vertelde ze me in vertrouwen, maar gaandeweg kreeg ze er steeds meer lol in. Ze zag de andere gasten af en aan lopen. Sommigen bestelden net als zij een kopje koffie of een jus d’orange, maar ze zag ook spannender drankjes voorbij komen.

Tante Annie had eerst een baileys genomen, want dat leek een favoriet drankje in de hotellobby. Maar die leuke jongeman schonk ook wijntjes of mixjes. De zus van tante Annie waagde zich aan een warme chocomelk met cognac (en slagroom) en toen kon tante Annie niet achterblijven, giechelde ze.

Ik had tante Annie nog nooit tipsy gezien … tot deze toevallige ontmoeting in de hotelbar van de Bonte Wever. Ach … zo gaan de dingen nu eenmaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten