Misschien kent u het fenomeen wel. De eierbal. Een eierbal
is een hardgekookt ei omgeven door een soort kerrie-ragout afgewerkt met een
paneerlaag. Er zijn mensen die een moord doen voor een goede eierbal. Ik heb
er, als ik goed geteld heb, twee van gegeten in mijn hele leven. De smaak ervan
kan mij dus niet bekoren. Ik ga nu geen verhaal houden of zo’n bal culinair
verantwoord is of niet. Nee, het verhaal van vandaag gaat over de
eierbalfeuilleton. Anneloes, mijn dochter, werkt zo nu en dan in een snackbar
om wat extra zakgeld te verdienen. De eigenaar van de snackbar wil, moet, gaat
eens per jaar drie weken op vakantie en heeft dan zijn zaak niet open.
Voorraden moeten dan of ingevroren of weggedaan worden. De eierballen kunnen
niet ingevroren worden, dus gaan die met Anneloes mee naar huis. Waarom Anne ze
meeneemt is mij een groot raadsel, want wij hebben geen frituur meer in huis.
Het bereiden van deze ballen wordt een probleem. Als ik Anne daar opmerkzaam op
maak, heeft ze de oplossing al bedacht. Ze neemt de ballen mee naar haar
vriendin die wel een frituur heeft. Goed bedacht, zou ik zeggen. Maar helaas.
Het voornemen de ballen mee te nemen is dan wel heel nobel en vast ook erg
smakelijk, maar als Anneloes de deur nog maar net uit is, zie ik de zak met
ballen in de koelkast liggen. Ik stuur Anne een bericht om te vragen wat ik met
de ballen moet doen. “Ik neem ze morgen
wel mee. Dan moet ik toch oppassen” en ik denk bij mezelf: ‘Mooi, dan ben ik ze
weer kwijt.’ Maar ook dit voornemen gaat mis de dag erna. Anneloes is weg en de
ballen liggen nog in de koelkast. Sneu, maar de conclusie moet nu toch zijn dat
de ballen in de container van pa gaan verdwijnen. Was het toch handiger geweest
om ze bij de snackbar in een restafval-ton te laten verdwijnen. Hadden de
varkens ook een lekker hapje kunnen proeven. Maar ach, zo gaan de dingen nu
eenmaal.
Tot later.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten